De Indiase autofabrikant zag de winst met 23 procent dalen naar bijna 180 miljoen euro, wat voornamelijk te wijten is aan lagere verkopen op de thuismarkt. ‘’Onze verdiensten werd kracht bijgezet door uitstekende prestaties van Jaguar/Land Rover,” moest financieel topman Ramakrishnan erkennen. Tata Motors verkocht het afgelopen kwartaal alles bij elkaar 94.719 auto’s, tien procent meer dan een jaar eerder. De onderneming houdt vast aan het doel om in heel 2013 op één van haar belangrijkste markten, China, minstens 100 duizend Jaguars en Land Rovers aan de man te brengen.

Tegelijk is bekend geworden dat Jaguar binnenkort een prototype van een 4×4 zal introduceren. Het nieuwe model zal waarschijnlijk te zien zijn tijdens de IAA in Frankfurt van volgende maand. De 4×4 maakt deel uit van een ‘agressief ontwikkelingsprogramma voor nieuwe modellen,’ heeft men bij Jaguar laten weten.