Q2: nettowinst Apollo Tyres stijgt 19 procent

Apollo Tyres, moederbedrijf van Vredestein, heeft in het tweede kwartaal van 2013 een nettowinst van (omgerekend) 22,8 miljoen euro behaald. Dat is negentien procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

In het tweede kwartaal bedroeg de omzet 437,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg 55,5 miljoen euro. Apollo Tyres spreekt overigens zelf van het eerste kwartaal, omdat het fiscale jaar 2012 in India eindigde op 31 maart 2013.

Volgens voorzitter Onkar S Kanwar zijn de goede resultaten vooral het gevolg van Apollo’s leiderschap in het truck- en busbandensegment in India. "Ook heeft onze grotere aanwezigheid in de vervangingsmarkt in de wereld ons geholpen onze winstgevendheid te vergroten."

Kanwar wil de lopende acquisitie van Cooper Tire doorzetten, ondanks de staking in één van Cooper’s Chinese fabrieken: "Wij hebben een rijkje historie met verschillende locaties en culturen in de wereld. Beide bedrijven werken aan alle noodzakelijke goedkeuringen voor de overname. Ik verwacht dat deze in het derde kwartaal van dit fiscale jaar rond is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Q2: nettowinst Apollo Tyres stijgt 19 procent - Automobielmanagement.nl

Q2: nettowinst Apollo Tyres stijgt 19 procent

Apollo Tyres, moederbedrijf van Vredestein, heeft in het tweede kwartaal van 2013 een nettowinst van (omgerekend) 22,8 miljoen euro behaald. Dat is negentien procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

In het tweede kwartaal bedroeg de omzet 437,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg 55,5 miljoen euro. Apollo Tyres spreekt overigens zelf van het eerste kwartaal, omdat het fiscale jaar 2012 in India eindigde op 31 maart 2013.

Volgens voorzitter Onkar S Kanwar zijn de goede resultaten vooral het gevolg van Apollo’s leiderschap in het truck- en busbandensegment in India. "Ook heeft onze grotere aanwezigheid in de vervangingsmarkt in de wereld ons geholpen onze winstgevendheid te vergroten."

Kanwar wil de lopende acquisitie van Cooper Tire doorzetten, ondanks de staking in één van Cooper’s Chinese fabrieken: "Wij hebben een rijkje historie met verschillende locaties en culturen in de wereld. Beide bedrijven werken aan alle noodzakelijke goedkeuringen voor de overname. Ik verwacht dat deze in het derde kwartaal van dit fiscale jaar rond is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding