Fabricage auto’s in Aulnay stopt eerder dan gepland

PSA Peugeot Citroen zal de productie van auto’s in de fabriek Aulnay nabij Parijs eerder stoppen, gezien het feit dat een deel van het personeel al een andere rol kreeg.

De productie van de Citroën C3 zal begin november al stoppen, heeft PSA gezegd. Maar sommige onderdelen zullen er nog wel worden gefabriceerd. Peugeot Citroën had oorspronkelijk gepland de fabricage in Aulnay in 2014 af te bouwen maar de productie wordt eerder gestopt nu al 2,8 duizend medewerkers zij overgeplaatst naar andere fabrieken, inclusief die in het nabijgelegen Poissy. "Binnenkort zal er onvoldoende personeel zijn om er nog auto’s te laten bouwen", aldus een woordvoerder van PSA in Automotive News Europe.  De C3 was met bijna 63 duizend eenheden de bestverkochte auto van Citroën in Europa gedurende de eerste zeven maanden, maar dat waren er in dezelfde periode van vorig jaar nog ruim honderdduizend aldus gegevens van Jato Dynamics.  De productie van de C3 is overgeplaatst naar Poissy waar men ook de Peugeot 208 bouwt.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fabricage auto’s in Aulnay stopt eerder dan gepland - Automobielmanagement.nl

Fabricage auto’s in Aulnay stopt eerder dan gepland

PSA Peugeot Citroen zal de productie van auto’s in de fabriek Aulnay nabij Parijs eerder stoppen, gezien het feit dat een deel van het personeel al een andere rol kreeg.

De productie van de Citroën C3 zal begin november al stoppen, heeft PSA gezegd. Maar sommige onderdelen zullen er nog wel worden gefabriceerd. Peugeot Citroën had oorspronkelijk gepland de fabricage in Aulnay in 2014 af te bouwen maar de productie wordt eerder gestopt nu al 2,8 duizend medewerkers zij overgeplaatst naar andere fabrieken, inclusief die in het nabijgelegen Poissy. "Binnenkort zal er onvoldoende personeel zijn om er nog auto’s te laten bouwen", aldus een woordvoerder van PSA in Automotive News Europe.  De C3 was met bijna 63 duizend eenheden de bestverkochte auto van Citroën in Europa gedurende de eerste zeven maanden, maar dat waren er in dezelfde periode van vorig jaar nog ruim honderdduizend aldus gegevens van Jato Dynamics.  De productie van de C3 is overgeplaatst naar Poissy waar men ook de Peugeot 208 bouwt.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding