BMW hangt miljoenstraf boven het hoofd in India

Minstens honderd miljoen dollar, een boete van die hoogte hangt BMW boven het hoofd in India volgens het Duitse economiemagazine Wirtschaftswoche.

De Duitse autofabrikant heeft volgens de Indiase autoriteiten componenten zoals motoren en aandrijfstangen niet op individuele basis geïmporteerd maar in grotere aantallen. Daardoor heeft India enkele jaren aanzienlijk minder invoerbelasting genoten, stelt de douane.

Op losse onderdelen die ter plekke worden gebruikt om een auto te assembleren geldt in India een belastingheffing van tien procent. Gaat het echter om voorgemonteerde componenten dan is een heffing van honderd procent van toepassing. Met deze maatregel hoopt het land te bevorderen dat buitenlandse fabrikanten een zo groot mogelijk deel van hun productie onderbrengen in India.

Volgens Wirtschaftswoche heeft de douane nu als eerste stap een geldstraf van honderd miljoen dollar opgelegd aan BMW. Daar zou nog een tweede boete op kunnen volgen. De fabrikant is in beroep gegaan tegen de maatregel en heeft dertig dagen de tijd om de aanklacht te weerleggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW hangt miljoenstraf boven het hoofd in India - Automobielmanagement.nl

BMW hangt miljoenstraf boven het hoofd in India

Minstens honderd miljoen dollar, een boete van die hoogte hangt BMW boven het hoofd in India volgens het Duitse economiemagazine Wirtschaftswoche.

De Duitse autofabrikant heeft volgens de Indiase autoriteiten componenten zoals motoren en aandrijfstangen niet op individuele basis geïmporteerd maar in grotere aantallen. Daardoor heeft India enkele jaren aanzienlijk minder invoerbelasting genoten, stelt de douane.

Op losse onderdelen die ter plekke worden gebruikt om een auto te assembleren geldt in India een belastingheffing van tien procent. Gaat het echter om voorgemonteerde componenten dan is een heffing van honderd procent van toepassing. Met deze maatregel hoopt het land te bevorderen dat buitenlandse fabrikanten een zo groot mogelijk deel van hun productie onderbrengen in India.

Volgens Wirtschaftswoche heeft de douane nu als eerste stap een geldstraf van honderd miljoen dollar opgelegd aan BMW. Daar zou nog een tweede boete op kunnen volgen. De fabrikant is in beroep gegaan tegen de maatregel en heeft dertig dagen de tijd om de aanklacht te weerleggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding