Het Franse autobedrijf heeft daarbij het oog laten vallen op Dongfeng. Volgens Franse bronnen heeft PSA, dat al tijden in zware financiële problemen verkeert, inmiddels twee zakenbanken gevraagd te onderzoeken of dat Chinese bedrijf bereid zou zijn nieuw kapitaal te versterken en hoe dat dan precies geregeld moet worden.

Eén van de opties is Dongfeng daadwerkelijk een deel van de aandelen van PSA te laten verwerven, maar de kans is groot dat dat op bezwaren stuit bij General Motors. Dat heeft niet alleen zelf aandelen PSA maar werkt ook samen met een andere partner in China, SAIC. Voor de Franse autobouwer zou Dongfeng echter wel een ideale springplank kunnen vormen naar de markt in China en elders in Azië. Aan de andere kant wijzen analisten er op dat een Chinees bedrijf Peugeot en Citroën niet kan helpen om haar rampzalige positie op de automarkt in Europa wat te verbeteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding