Daimler blijft verder groeien

Daimler heeft afgelopen kwartaal opnieuw meer auto’s verkocht en een hogere winst gehaald dan een jaar eerder. Dochteronderneming Mercedes-Benz bracht een recordaantal auto’s aan de man en ook de verkopen van trucks en bussen namen verder toe.

Daimler meldde donderdag een omzet van 30,1 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst steeg met 35 procent tot 1,9 miljard euro. De totale verkopen van Daimler namen met 13 procent toe tot 595.000 voertuigen.

Het bedrijf verwacht dat de vraag naar auto’s volgend jaar wereldwijd met 3 procent groeit. Dat komt vooral door de sterke vraag in China en de Verenigde Staten, maar Daimler verwacht ook een voorzichtig herstel in Europa. Daar lijkt de krimpende automarkt volgens de Duitse fabrikant het dieptepunt te hebben bereikt. De Europese markt krimpt dit jaar, maar de vraag ligt inmiddels stabiel ,,op een laag niveau”, aldus Daimler.

Vorig kwartaal werden wereldwijd 395.400 nieuwe auto’s van Mercedes-Benz verkocht, dat was 14 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf, dat in 2020 BMW en Audi achter zich wil hebben gelaten op de markt voor luxe auto’s, profiteerde daarbij naar eigen zeggen van de uitbreiding van het aanbod van compacte auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler blijft verder groeien - Automobielmanagement.nl

Daimler blijft verder groeien

Daimler heeft afgelopen kwartaal opnieuw meer auto’s verkocht en een hogere winst gehaald dan een jaar eerder. Dochteronderneming Mercedes-Benz bracht een recordaantal auto’s aan de man en ook de verkopen van trucks en bussen namen verder toe.

Daimler meldde donderdag een omzet van 30,1 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst steeg met 35 procent tot 1,9 miljard euro. De totale verkopen van Daimler namen met 13 procent toe tot 595.000 voertuigen.

Het bedrijf verwacht dat de vraag naar auto’s volgend jaar wereldwijd met 3 procent groeit. Dat komt vooral door de sterke vraag in China en de Verenigde Staten, maar Daimler verwacht ook een voorzichtig herstel in Europa. Daar lijkt de krimpende automarkt volgens de Duitse fabrikant het dieptepunt te hebben bereikt. De Europese markt krimpt dit jaar, maar de vraag ligt inmiddels stabiel ,,op een laag niveau”, aldus Daimler.

Vorig kwartaal werden wereldwijd 395.400 nieuwe auto’s van Mercedes-Benz verkocht, dat was 14 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf, dat in 2020 BMW en Audi achter zich wil hebben gelaten op de markt voor luxe auto’s, profiteerde daarbij naar eigen zeggen van de uitbreiding van het aanbod van compacte auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding