Fiat tempert verwachtingen voor 2013

Fiat heeft de verwachtingen voor het lopende jaar naar beneden bijgesteld na een teleurstellend derde kwartaal. In de afgelopen drie maanden behaalde de Italiaans-Amerikaanse combinatie een winst van 816 miljoen euro, negen procent minder dan een jaar eerder.

Behalve de aanhoudende problemen in Europa, waar Fiat weer 165 miljoen verlies noteerde, speelt ook de toenemende crisis in Brazilië, Fiat’s tweede markt, het bedrijf danig parten. In dat Zuid-Amerikaanse land werd de kwartaalwinst dan ook gehalveerd tot 165 miljoen euro, vooral omdat Fiat veel geld nodig heeft besteed aan allerlei acties om de kopers alsnog over de brug te trekken.

Chrysler ziet de verkopen weliswaar nog steeds toenemen en behaalt met een winst van 464 miljoen euro ook goede financiële resultaten. Maar dat is niet voldoende om de groep als geheel op het rechte spoor te houden. Fiat heeft daarom de eerdere winstverwachting met zestien procent verlaagd. Topman Sergio Marchionne probeert nog steeds ‘zijn’ twee autobedrijven volledig met elkaar te fuseren maar dat stuit nog altijd op verzet van de gezondheidsverzekering van de vakbond UAW die het resterende pakket Chrysler-aandelen in handen heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat tempert verwachtingen voor 2013 - Automobielmanagement.nl

Fiat tempert verwachtingen voor 2013

Fiat heeft de verwachtingen voor het lopende jaar naar beneden bijgesteld na een teleurstellend derde kwartaal. In de afgelopen drie maanden behaalde de Italiaans-Amerikaanse combinatie een winst van 816 miljoen euro, negen procent minder dan een jaar eerder.

Behalve de aanhoudende problemen in Europa, waar Fiat weer 165 miljoen verlies noteerde, speelt ook de toenemende crisis in Brazilië, Fiat’s tweede markt, het bedrijf danig parten. In dat Zuid-Amerikaanse land werd de kwartaalwinst dan ook gehalveerd tot 165 miljoen euro, vooral omdat Fiat veel geld nodig heeft besteed aan allerlei acties om de kopers alsnog over de brug te trekken.

Chrysler ziet de verkopen weliswaar nog steeds toenemen en behaalt met een winst van 464 miljoen euro ook goede financiële resultaten. Maar dat is niet voldoende om de groep als geheel op het rechte spoor te houden. Fiat heeft daarom de eerdere winstverwachting met zestien procent verlaagd. Topman Sergio Marchionne probeert nog steeds ‘zijn’ twee autobedrijven volledig met elkaar te fuseren maar dat stuit nog altijd op verzet van de gezondheidsverzekering van de vakbond UAW die het resterende pakket Chrysler-aandelen in handen heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding