Het Treasury Department ofwel ministerie van financiën heeft nog altijd 31,1 miljoen aandelen van het pakket van 911 miljoen dat het in 2009 kocht om GM van de ondergang te redden.

Washington verstrekte destijds 49,5 miljard dollar aan staatssteun in ruil voor een belang van 61 procent in de onderneming. Inmiddels is 38,4 miljard teruggevloeid door de verkoop van aandelen. Het overgebleven pakket kan tegen de huidige beurskoers nog eens 1,2 miljard opleveren waardoor de belastingbetaler er uiteindelijk zo’n tien miljard bij in is geschoten. De regeringen van Canada en van de Canadese staat Ontario hebben nog niet meegedeeld wat ze met hun overgebleven aandelen zullen doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding