Tesla verkoopt meer maar moet adapters terughalen

Tesla heeft in het laatste kwartaal 6.900 nieuwe auto’s afgeleverd, dat is 1.400 meer dan in de voorafgaande drie maanden en ook 20 procent meer dan wat de fabrikant van luxe elektrische auto’s eerder had voorspeld. Maar er is ook een recall.

De aankondiging, gedaan tijdens de Detroit Auto Show, leidde weer eens tot een forse koersbeweging voor de aandelen Tesla op Wall Street. ‘’De vraag wordt opgedreven door de buitengewone veiligheidsrapporten van Model S en de uitstekende prestaties onder erg koude weersomstandigheden,” verklaart het bedrijf. In totaal verkocht Tesla daarmee afgelopen jaar 22.450 auto’s terwijl het oorspronkelijk zelf op 21.500 had ingezet. Tesla heeft verder geen verwachtingen voor 2014 uitgesproken.

Tegelijkertijd moest Tesla een ‘recall’ gelasten van de adapters van opladers van de Model S. Het risico bestaat dat die oververhit raken en daardoor in brand vliegen. Alles bij elkaar gaat het om 29.000 apparaatjes van vorig jaar geproduceerde auto’s. Tesla heeft de terugroepactie aangekondigd in een brief aan de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA. Volgens de fabrikant is uit een eerste analyse gebleken dat de problemen worden veroorzaakt doordat de adapters in niet goed geïnstalleerde stopcontacten worden gestoken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla verkoopt meer maar moet adapters terughalen - Automobielmanagement.nl

Tesla verkoopt meer maar moet adapters terughalen

Tesla heeft in het laatste kwartaal 6.900 nieuwe auto’s afgeleverd, dat is 1.400 meer dan in de voorafgaande drie maanden en ook 20 procent meer dan wat de fabrikant van luxe elektrische auto’s eerder had voorspeld. Maar er is ook een recall.

De aankondiging, gedaan tijdens de Detroit Auto Show, leidde weer eens tot een forse koersbeweging voor de aandelen Tesla op Wall Street. ‘’De vraag wordt opgedreven door de buitengewone veiligheidsrapporten van Model S en de uitstekende prestaties onder erg koude weersomstandigheden,” verklaart het bedrijf. In totaal verkocht Tesla daarmee afgelopen jaar 22.450 auto’s terwijl het oorspronkelijk zelf op 21.500 had ingezet. Tesla heeft verder geen verwachtingen voor 2014 uitgesproken.

Tegelijkertijd moest Tesla een ‘recall’ gelasten van de adapters van opladers van de Model S. Het risico bestaat dat die oververhit raken en daardoor in brand vliegen. Alles bij elkaar gaat het om 29.000 apparaatjes van vorig jaar geproduceerde auto’s. Tesla heeft de terugroepactie aangekondigd in een brief aan de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA. Volgens de fabrikant is uit een eerste analyse gebleken dat de problemen worden veroorzaakt doordat de adapters in niet goed geïnstalleerde stopcontacten worden gestoken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding