Werkplaats brengt Duits autobedrijf mooi rendement

De werkplaats levert het Duitse autobedrijf mooie rendementen op, blijkt uit een peiling door vakblad Kfz-Betrieb.

Bij circa dertig procent van de dealer- en vrije werkplaatsen resulteerde vorig jaar onderhoud en reparatie in vijf tot tien procent return on investment. Het ging daarbij om zowel de verkochte onderdelen en accessoires als om de eigenlijke dienstverlening door de autotechnicus. Bij nog eens zestien procent van de bedrijven bedroeg het rendement elf tot vijftien procent.

Zeventig procent van de garagebedrijven gaat er vanuit dat het rendement in 2014 gelijk zal blijven aan dat van 2013; een kwart veronderstelt nog te gaan plussen op dit vlak.

Minder vrolijk gaat het eraan toe bij de verkoop van nieuwe personenwagens. Bij 54 procent van de dealerbedrijven bedroeg het rendement op deze activiteit vorig jaar anderhalf procent. Zes procent van de garages binnen het gebonden kanaal kwam zelfs uit op een negatief rendement. Iets meer dan de helft van de dealers denkt dat de situatie dit jaar niet zal veranderen.

Alles bij elkaar beoordeelt de helft van de Duitse dealers de eigen economische situatie als ‘goed’. Vijf procent noemt haar ‘slecht’. Bij de vrije garages geeft zeventig procent de economische situatie van de onderneming het predikaat ‘goed’.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Werkplaats brengt Duits autobedrijf mooi rendement - Automobielmanagement.nl

Werkplaats brengt Duits autobedrijf mooi rendement

De werkplaats levert het Duitse autobedrijf mooie rendementen op, blijkt uit een peiling door vakblad Kfz-Betrieb.

Bij circa dertig procent van de dealer- en vrije werkplaatsen resulteerde vorig jaar onderhoud en reparatie in vijf tot tien procent return on investment. Het ging daarbij om zowel de verkochte onderdelen en accessoires als om de eigenlijke dienstverlening door de autotechnicus. Bij nog eens zestien procent van de bedrijven bedroeg het rendement elf tot vijftien procent.

Zeventig procent van de garagebedrijven gaat er vanuit dat het rendement in 2014 gelijk zal blijven aan dat van 2013; een kwart veronderstelt nog te gaan plussen op dit vlak.

Minder vrolijk gaat het eraan toe bij de verkoop van nieuwe personenwagens. Bij 54 procent van de dealerbedrijven bedroeg het rendement op deze activiteit vorig jaar anderhalf procent. Zes procent van de garages binnen het gebonden kanaal kwam zelfs uit op een negatief rendement. Iets meer dan de helft van de dealers denkt dat de situatie dit jaar niet zal veranderen.

Alles bij elkaar beoordeelt de helft van de Duitse dealers de eigen economische situatie als ‘goed’. Vijf procent noemt haar ‘slecht’. Bij de vrije garages geeft zeventig procent de economische situatie van de onderneming het predikaat ‘goed’.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding