Latijns Amerika drukt winst Fiat

Fiat heeft in het vierde kwartaal de winst minder sterk zien stijgen dan verwacht, onder druk van een zwakke prestatie in Latijns Amerika.

De zogeheten handelswinst steeg met vijf procent tot 931 miljoen euro. Analisten hadden in doorsnee op 1,12 miljard euro gerekend. De omzet ging met tien procent omhoog tot 24 miljard euro. Het concern uit Turijn verwacht voor dit jaar een handelswinst van 3,6 tot 4 miljard euro tegen 3,39 miljard euro in 2013. Hier werd door analisten voor 2014 gemiddeld 4,16 miljard euro voorspeld.

Fiat nam eerder deze maand voor 3,65 miljard euro het belang over van 41,5 procent in Chrysler dat het nog niet bezat. Dat belang was in handen van de UAW, het zorgverzekeringsfonds van de Amerikaanse vakbond voor de automobielindustrie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Latijns Amerika drukt winst Fiat - Automobielmanagement.nl

Latijns Amerika drukt winst Fiat

Fiat heeft in het vierde kwartaal de winst minder sterk zien stijgen dan verwacht, onder druk van een zwakke prestatie in Latijns Amerika.

De zogeheten handelswinst steeg met vijf procent tot 931 miljoen euro. Analisten hadden in doorsnee op 1,12 miljard euro gerekend. De omzet ging met tien procent omhoog tot 24 miljard euro. Het concern uit Turijn verwacht voor dit jaar een handelswinst van 3,6 tot 4 miljard euro tegen 3,39 miljard euro in 2013. Hier werd door analisten voor 2014 gemiddeld 4,16 miljard euro voorspeld.

Fiat nam eerder deze maand voor 3,65 miljard euro het belang over van 41,5 procent in Chrysler dat het nog niet bezat. Dat belang was in handen van de UAW, het zorgverzekeringsfonds van de Amerikaanse vakbond voor de automobielindustrie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding