Claim van 1,8 miljard tegen Porsche en Piëch zelf

Elliott Associates is een van de zeven hedgefondsen die de beide Porsche-bestuurders Wolfgang Porsche en zijn neef Ferdinand Piech hebben aangeklaagd, voor een gezamenlijk bedrag van 1,8 miljard euro.

De claim stoelt volgens het Duitse dagblad Der Spiegel op de mislukte poging van Volkswagen in 2008 om Porsche over te nemen. Na een maandenlange machtsstrijd bleken de rollen omgedraaid en was het Porsche dat in het najaar bekendmaakte bijna drie kwart van de VW-aandelen in handen te hebben. De aandelen VW bleken, in tegenstelling tot wat beleggers en hedgefondsen hadden verwacht, juist méér in plaats van minder waard te zijn. Iedereen die had gespeculeerd op een val van het VW-aandeel ging met een groot verlies in plaats van een grote winst naar huis. Volgens de fondsen hebben Porsche en Piëch willens en wetens verkeerde informatie naar buiten gebracht, iets waarvoor nu financiële compensatie wordt geëist.
Elliott Associates stelt dat Piëch en Porsche technische methoden hebben gebruikt (zoals versleutelde communicatie) die normaal gesproken "alleen in de wereld van spionage en georganiseerde misdaad voorkomen." Nieuw in dit dossier is overigens niet dat er schadevergoeding wordt verlangd – er loopt al een claim van 5,7 miljard tegen Volkswagen en Porsche. Wel zijn nu voor het eerst individuele bestuurders aansprakelijk gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Claim van 1,8 miljard tegen Porsche en Piëch zelf - Automobielmanagement.nl

Claim van 1,8 miljard tegen Porsche en Piëch zelf

Elliott Associates is een van de zeven hedgefondsen die de beide Porsche-bestuurders Wolfgang Porsche en zijn neef Ferdinand Piech hebben aangeklaagd, voor een gezamenlijk bedrag van 1,8 miljard euro.

De claim stoelt volgens het Duitse dagblad Der Spiegel op de mislukte poging van Volkswagen in 2008 om Porsche over te nemen. Na een maandenlange machtsstrijd bleken de rollen omgedraaid en was het Porsche dat in het najaar bekendmaakte bijna drie kwart van de VW-aandelen in handen te hebben. De aandelen VW bleken, in tegenstelling tot wat beleggers en hedgefondsen hadden verwacht, juist méér in plaats van minder waard te zijn. Iedereen die had gespeculeerd op een val van het VW-aandeel ging met een groot verlies in plaats van een grote winst naar huis. Volgens de fondsen hebben Porsche en Piëch willens en wetens verkeerde informatie naar buiten gebracht, iets waarvoor nu financiële compensatie wordt geëist.
Elliott Associates stelt dat Piëch en Porsche technische methoden hebben gebruikt (zoals versleutelde communicatie) die normaal gesproken "alleen in de wereld van spionage en georganiseerde misdaad voorkomen." Nieuw in dit dossier is overigens niet dat er schadevergoeding wordt verlangd – er loopt al een claim van 5,7 miljard tegen Volkswagen en Porsche. Wel zijn nu voor het eerst individuele bestuurders aansprakelijk gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding