Nog meer verlies van arbeidsplaatsen bij PSA

PSA Peugeot Citroën stuurt vóór 2016 tot 3,5 duizend werknemers met vervroegd pensioen.

De maatregel volgt op eerdere aankondigingen om het aantal arbeidsplaatsen voor einde 2014 te verlagen met elfduizend (zeventien procent). Officieel mag PSA niet nog meer mensen ontslaan en moet het zich houden aan de oktober 2013 afgesloten overeenkomst met de vakbonden. Toen werd afgesproken dat salarissen en werktijden bevroren zouden worden om meer gedwongen ontslagen te voorkomen. Maar nood breekt wet, dus vreest PSA dat zij dit jaar al 950 medewerkers met vervroegd pensioen moet sturen. De verkoop van de autofabrikant daalde vorig jaar voor het tweede opeenvolgende jaar. Hierop kondigde PSA maatregelen aan en sloot het onder andere een fabriek in de buurt van Parijs. Die ingrepen blijken dus niet voldoende te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nog meer verlies van arbeidsplaatsen bij PSA - Automobielmanagement.nl

Nog meer verlies van arbeidsplaatsen bij PSA

PSA Peugeot Citroën stuurt vóór 2016 tot 3,5 duizend werknemers met vervroegd pensioen.

De maatregel volgt op eerdere aankondigingen om het aantal arbeidsplaatsen voor einde 2014 te verlagen met elfduizend (zeventien procent). Officieel mag PSA niet nog meer mensen ontslaan en moet het zich houden aan de oktober 2013 afgesloten overeenkomst met de vakbonden. Toen werd afgesproken dat salarissen en werktijden bevroren zouden worden om meer gedwongen ontslagen te voorkomen. Maar nood breekt wet, dus vreest PSA dat zij dit jaar al 950 medewerkers met vervroegd pensioen moet sturen. De verkoop van de autofabrikant daalde vorig jaar voor het tweede opeenvolgende jaar. Hierop kondigde PSA maatregelen aan en sloot het onder andere een fabriek in de buurt van Parijs. Die ingrepen blijken dus niet voldoende te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding