Familie Peugeot moet besluiten over herkapitalisatie

De familie Peugeot komt vandaag (maandag 17 februari) bijeen om te besluiten of ze goedkeuring geeft aan twee deals die de nodige miljarden euro’s opleveren. Maar die zullen ook de onafhankelijkheid van de Franse autofabrikant aantasten.

Dit meldt Het Financieele Dagblad, op basis van een bron van persbureau Reuters. De goedkeuring van de familie Peugeot (de grootste aandeelhouder) is nodig zodat het bedrijf woensdag 19 februari bij de presentatie van de jaarcijfers over 2013 ook een intentieverklaring kan aankondigen over een herkapitalisatie van de verlieslatende onderneming. De Franse overheid en de Chinese partner Dongfeng zullen beide een belang in Peugeot Citroën nemen. 
Peugeot sukkelt al een tijdje door de slechte markt voor nieuwe auto’s in Europa en maakt veel verlies. Het bedrijf kreeg al zeven miljard euro aan staatsgaranties en bovendien is men in overleg met het Chinese Dongfeng over een reddingsplan. Het FD schrijft dat PSA inmiddels een deal met Dongfeng en de Franse staat heeft bereikt om vier miljard euro op te halen en de samenwerking met de Chinezen te verdiepen.  Als de deal die nu op tafel ligt, wordt goedgekeurd, dan daalt het aandeel van de familie naar 14 procent. Dat is hetzelfde belang als de Franse Staat en Dongfeng in PSA zullen krijgen. Volgens Reuters is de positie van Thierry Peugeot van belang. Hij is op dit moment voorzitter van de raad van commissarissen en een groot voorstander van de onafhankelijkheid van Peugeot Citroën. De familie Peugeot heeft op dit moment nog een belang van 25 procent en 38 procent van het stemrecht. De familie bezit de aandelen via de holdings FFP en Etablissements Peugeot Freres.

Zie ook: Tavares nu al baas bij Peugeot Citroën

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Familie Peugeot moet besluiten over herkapitalisatie - Automobielmanagement.nl

Familie Peugeot moet besluiten over herkapitalisatie

De familie Peugeot komt vandaag (maandag 17 februari) bijeen om te besluiten of ze goedkeuring geeft aan twee deals die de nodige miljarden euro’s opleveren. Maar die zullen ook de onafhankelijkheid van de Franse autofabrikant aantasten.

Dit meldt Het Financieele Dagblad, op basis van een bron van persbureau Reuters. De goedkeuring van de familie Peugeot (de grootste aandeelhouder) is nodig zodat het bedrijf woensdag 19 februari bij de presentatie van de jaarcijfers over 2013 ook een intentieverklaring kan aankondigen over een herkapitalisatie van de verlieslatende onderneming. De Franse overheid en de Chinese partner Dongfeng zullen beide een belang in Peugeot Citroën nemen. 
Peugeot sukkelt al een tijdje door de slechte markt voor nieuwe auto’s in Europa en maakt veel verlies. Het bedrijf kreeg al zeven miljard euro aan staatsgaranties en bovendien is men in overleg met het Chinese Dongfeng over een reddingsplan. Het FD schrijft dat PSA inmiddels een deal met Dongfeng en de Franse staat heeft bereikt om vier miljard euro op te halen en de samenwerking met de Chinezen te verdiepen.  Als de deal die nu op tafel ligt, wordt goedgekeurd, dan daalt het aandeel van de familie naar 14 procent. Dat is hetzelfde belang als de Franse Staat en Dongfeng in PSA zullen krijgen. Volgens Reuters is de positie van Thierry Peugeot van belang. Hij is op dit moment voorzitter van de raad van commissarissen en een groot voorstander van de onafhankelijkheid van Peugeot Citroën. De familie Peugeot heeft op dit moment nog een belang van 25 procent en 38 procent van het stemrecht. De familie bezit de aandelen via de holdings FFP en Etablissements Peugeot Freres.

Zie ook: Tavares nu al baas bij Peugeot Citroën

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding