Dat komt door een artikel in de San Francisco Chronicle. Het meldt dat Apple’s hoofd Acquisities – Adrian Perica – begin vorig jaar met Elon Musk van Tesla om de tafel heeft gezeten om serieus te praten over een mogelijke overname. De geruchtenstroom is vorige zomer op gang gebracht door een Londense analist die topman Tim Cook van Apple in een open brief suggereerde de maker van duurdere elektrische automobielen in te lijven. Dat zou Apple een nieuwe bestendige inkomensbron kunnen opleveren nu de IPad en IPhone langzaam maar zeker toch wat van hun glans lijken te gaan verliezen. Aan de andere kant krijgt Tesla daarmee de beschikking over een veel breder marketing- en verkoopkanaal waarmee het de broodnodige kritische massa zou kunnen realiseren.
Of het inderdaad tot een dergelijke deal komt, is hoogst onzeker. Apple heeft tot nu toe nooit wat in de autosector gedaan en heeft daar waarschijnlijk ook weinig affiniteit mee. Musk op zijn beurt is nog altijd enthousiast over Tesla en zal vermoedelijk niet graag afstand van zijn geesteskind willen doen. De kans dat Apple binnenkort met een IWatch ofwel smart-horloge komt, lijkt groter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding