De winst voor belastingen van de aan de beurs genoteerde onderneming steeg daarbij met 21 procent naar 47 miljoen euro. In de aftersales, de grootste ‘winstbron’ voor de onderneming, nam de omzet in de tweede jaarhelft met drie procent toe.

Pendragon telt op de Britse thuismarkt zo’n 250 vestigingen onder een reeks merknamen. Daarnaast heeft het bedrijf ook 12 filialen in Californië. De onderneming kon vorig jaar ´meeliften´ op de uitstekende gang van zaken op de Britse automarkt die de sterkste groei van alle grote markten in Europa vertoonde. Topman Trevor Finn spreekt dan ook van ´sterke prestaties´. "Aanhoudend goede prestaties in de sectoren tweede hands, aftersales en nieuw hebben geleid tot een materiele stap vooruit in de winstgevendheid." Pendragon is in alle tot aftersales behorende activiteiten betrokken en legt daar ook veel nadruk op in de bedrijfsstrategie.

Het bedrijf tekent verder aan dat vooral het aantal bezoekers van de verschillende websites opnieuw een goede groei vertoonde. "De online activiteiten hebben, met een groei van 22 procent, onze verwachtingen overtroffen." Finn stelt tenslotte dat zijn bedrijf een uitstekende uitgangspositie heeft voor verdere groei. 

Bekijk onderstaand filmpje over megadealer Pendragon.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding