Geely koopt Britse bedrijf Emerald Automotive

Het Chinese autobedrijf Geely, dat sinds 2010 eigenaar is van Volvo Cars en vorig jaar de Britse taxibouwer Manganeze Bronze inlijfde, heeft nu de Britse producent van elektrische bestelauto’s Emerald Automotive overgenomen.

Emerald is een kleine fabrikant van elektrische bestelauto’s die sinds 2009 bestaat. Geely heeft de overnameprijs niet bekendgemaakt maar heeft wel verklaard dat het minimaal 200 miljoen dollar in de nieuwe Britse aanwinst zal investeren. Dat geld is onder meer nodig om de plannen voor de bouw van een fabriek in het Amerikaanze Hazlewood te realiseren. Emerald Automotive loopt al langer met dat project rond maar moest het in 2011 voorlopig afblazen. Bovendien hoopt de Britse autobouwer door de financiële injectie meer modellen te kunnen ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Geely koopt Britse bedrijf Emerald Automotive - Automobielmanagement.nl

Geely koopt Britse bedrijf Emerald Automotive

Het Chinese autobedrijf Geely, dat sinds 2010 eigenaar is van Volvo Cars en vorig jaar de Britse taxibouwer Manganeze Bronze inlijfde, heeft nu de Britse producent van elektrische bestelauto’s Emerald Automotive overgenomen.

Emerald is een kleine fabrikant van elektrische bestelauto’s die sinds 2009 bestaat. Geely heeft de overnameprijs niet bekendgemaakt maar heeft wel verklaard dat het minimaal 200 miljoen dollar in de nieuwe Britse aanwinst zal investeren. Dat geld is onder meer nodig om de plannen voor de bouw van een fabriek in het Amerikaanze Hazlewood te realiseren. Emerald Automotive loopt al langer met dat project rond maar moest het in 2011 voorlopig afblazen. Bovendien hoopt de Britse autobouwer door de financiële injectie meer modellen te kunnen ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding