Tesla verwacht recordcijfers

Tesla rekent op een forse toename van de verkopen in Europa en Azië dit jaar.

In deze regio’s zullen in 2014 samen twee keer zo veel auto’s worden verkocht als in Noord-Amerika, waar het bedrijf tot nu toe vooral succesvol was, zo maakte Tesla bekend.

In Europa alleen worden er binnenkort dertig  nieuwe servicecentra geopend, zei de autoproducent. Ook ontwikkelt Tesla meer lease- en financieringsmogelijkheden. Daarnaast wil het bedrijf een sedan S-versie voor Groot-Brittannië introduceren. Wereldwijd rekent Tesla op een verkoopstijging van 55 procent.

Het afgelopen jaar verkocht Tesla circa 22.400 elektrische auto’s van het type Model S. De onderneming liet onlangs weten de grootste fabriek voor accu’s neer te gaan zetten en hiervoor vier tot vijf miljard dollar uit te trekken. Als de fabriek in 2020 op volle toeren draait, zou Tesla jaarlijks een half miljoen auto’s kunnen produceren.

Voor het einde van het jaar wil Tesla dertig nieuwe winkels in Europa openen. Ook gaat het fors meer oplaadstations, de zogenaamde Superchargers, door heel het continent plaatsen. CEO Elon Musk stelde dat het dan met een Tesla-auto mogelijk is om door heel Europa te rijden door middel van energie uit die laadpalen. Eigenaren van een Model S zouden via de Superchargers gratis een flinke tocht kunnen maken.

Tesla verwacht recordcijfers - Automobielmanagement.nl

Tesla verwacht recordcijfers

Tesla rekent op een forse toename van de verkopen in Europa en Azië dit jaar.

In deze regio’s zullen in 2014 samen twee keer zo veel auto’s worden verkocht als in Noord-Amerika, waar het bedrijf tot nu toe vooral succesvol was, zo maakte Tesla bekend.

In Europa alleen worden er binnenkort dertig  nieuwe servicecentra geopend, zei de autoproducent. Ook ontwikkelt Tesla meer lease- en financieringsmogelijkheden. Daarnaast wil het bedrijf een sedan S-versie voor Groot-Brittannië introduceren. Wereldwijd rekent Tesla op een verkoopstijging van 55 procent.

Het afgelopen jaar verkocht Tesla circa 22.400 elektrische auto’s van het type Model S. De onderneming liet onlangs weten de grootste fabriek voor accu’s neer te gaan zetten en hiervoor vier tot vijf miljard dollar uit te trekken. Als de fabriek in 2020 op volle toeren draait, zou Tesla jaarlijks een half miljoen auto’s kunnen produceren.

Voor het einde van het jaar wil Tesla dertig nieuwe winkels in Europa openen. Ook gaat het fors meer oplaadstations, de zogenaamde Superchargers, door heel het continent plaatsen. CEO Elon Musk stelde dat het dan met een Tesla-auto mogelijk is om door heel Europa te rijden door middel van energie uit die laadpalen. Eigenaren van een Model S zouden via de Superchargers gratis een flinke tocht kunnen maken.