Nürburgring verkocht aan Capricorn Group

De Nürburgring, het beroemde circuit in de Eifel, is verkocht aan Capricorn Group, een in Düsseldorf gevestigde onderdelenfabrikant.

Volgens advocaten die zich met de afwikkeling van het faillissement van de Nürburgring bezighouden, is met de transactie een bedrag gemoeid van meer dan honderd miljoen euro, inclusief 25 miljoen die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling van het complex. De 21 kilometer lange Ring werd gebouwd in 1927 en ligt op een complex van 379 hectare, dat inmiddels ook het vijf kilometer lange Grand Prix-circuit bevat. De Groene Hel, een kwalificatie van Jackie Stewart, was sinds vorig jaar te koop. In 2012 werd surseance van betaling aangevraagd, nadat de eigenaren de leningen niet meer konden terugbetalen. Die  waren gebruikt voor de bouw van een nieuwe hotel en een pretpark met rollercoaster. In een verklaring wordt gemeld dat er twee kopers waren en dat is gekozen voor het hoogste bod in combinatie met goede vooruitzichten voor de regio. ADAC, de Duitse automobielclub die de laatste tijd nogal onder vuur ligt, heeft volgens de Frankfurter Allgemeine Zeiting in november een bod gedaan van honderd miljoen euro. Of dat bod na de problemen door ADAC is ingetrokken, is niet bekend.
Begin januari heeft ook Bernie Ecclestone, de ceo van Formula One Management een bod uitgebracht. Hyundai bouwde vorig jaar een research & developmentcentrum op de Nürburgring. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nürburgring verkocht aan Capricorn Group - Automobielmanagement.nl

Nürburgring verkocht aan Capricorn Group

De Nürburgring, het beroemde circuit in de Eifel, is verkocht aan Capricorn Group, een in Düsseldorf gevestigde onderdelenfabrikant.

Volgens advocaten die zich met de afwikkeling van het faillissement van de Nürburgring bezighouden, is met de transactie een bedrag gemoeid van meer dan honderd miljoen euro, inclusief 25 miljoen die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling van het complex. De 21 kilometer lange Ring werd gebouwd in 1927 en ligt op een complex van 379 hectare, dat inmiddels ook het vijf kilometer lange Grand Prix-circuit bevat. De Groene Hel, een kwalificatie van Jackie Stewart, was sinds vorig jaar te koop. In 2012 werd surseance van betaling aangevraagd, nadat de eigenaren de leningen niet meer konden terugbetalen. Die  waren gebruikt voor de bouw van een nieuwe hotel en een pretpark met rollercoaster. In een verklaring wordt gemeld dat er twee kopers waren en dat is gekozen voor het hoogste bod in combinatie met goede vooruitzichten voor de regio. ADAC, de Duitse automobielclub die de laatste tijd nogal onder vuur ligt, heeft volgens de Frankfurter Allgemeine Zeiting in november een bod gedaan van honderd miljoen euro. Of dat bod na de problemen door ADAC is ingetrokken, is niet bekend.
Begin januari heeft ook Bernie Ecclestone, de ceo van Formula One Management een bod uitgebracht. Hyundai bouwde vorig jaar een research & developmentcentrum op de Nürburgring. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding