Daarnaast zal het autobedrijf 3,6 miljoen euro aan onterecht ontvangen staatssteun terugstorten. Dat heeft de Vlaamse regering na lange onderhandelingen afgesproken met het Amerikaanse autobedrijf.

GM deed de autofabriek in Antwerpen eind 2010 op slot maar kon al tijden geen akkoord bereiken over de aankoopprijs voor de grote terreinen. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen bood oorspronkelijk 30 miljoen terwijl General Motors eigenlijk op 100 miljoen had gerekend. Partijen schakelden daarop de rechtbank in die onafhankelijke taxateurs vroeg de waarde van de grond te bepalen. Dat leidde tot een prijskaartje van 43,6 miljoen waar het havenbedrijf al direct mee akkoord ging en waar GM nu ook zijn handtekening onder wil zetten. ‘Deze waardevolle site kan nu opnieuw worden opengesteld voor economische exploitatie. Op die manier kunnen alle partijen opnieuw naar de toekomst kijken, en ontstaat ruimte voor nieuwe investeringen en tewerkstelling in de Antwerpse haven,’ aldus een verklaring van de Vlaamse premier Kris Peeters.