Omzet stijgt 4%

De EBIT (winst vóór belasting en rente), steeg naar 953 miljoen euro, zo maakte het bedrijf bekend tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst. De omzet steeg met 4 procent naar 8,4 miljard euro. Op basis van de cijfers over het eerste kwartaal verhoogde het bedrijf de verwachting voor de EBIT marge naar meer dan 10.5 procent voor het hele jaar. Eerst was de verwachting nog 10 procent.

Recordjaar

Met deze voorspelling wordt 2014 het vijfde recordjaar, zo stelt het bedrijf. Men wil verder groeien in de automarkt door te focuessen op componenten, de verkeersveiligheid en een lager emissie uitstoot door de auto.

"We zijn er zeker van dat we de positieve trend in het eerste kwartaal kunnen voortzetten in de komende kwartalen", aldus CEO Elmar Degenhart.

 

Michelin ziet omzet dalen

In het eerste kwartaal van 2014 daalde de omzet van Michelin met 2,4 procent van 4,88 miljard euro in 2013 tot 4,76 miljard euro. Uit het kwartaalverslag van de bandenproducent blijkt vooral dat Michelin last heeft van de sterke Euro.

Hoger verkoopvolume

Het verkoopvolume steeg met 3,4 procent. De vraag naar banden ontwikkelde zich goed, zo stelt men, behalve in Oost-Europa. Toch was het hogere verkoopvolume onvoldoende om negatieve wisselkoerseffecten ter waarde van 232 miljoen euro te compenseren.

Verwachtingen onveranderd

Toch houdt Michelin vast aan de verwachte volumegroei van circa 3 procent dit jaar. Voor volgend jaar mikt Michelin op een operationele winst van 2,9 miljard euro en in 2016 moeten de kosten met 1 miljard euro zijn verlaagd.

 

Bron: Autobandenportaal