General Motors verkocht in april 254.076 auto’s, zo maakte het bedrijf afgelopen donderdag bekend.  In maart werd ook al een verkoopstijging genoteerd, die bedroeg toen 4%. Volgens analisten komt de stijging door het huidige modellenaanbod van GM, en een toenemende vraag naar trucks en SUV’s.  

Door de terugroepacties in het eerste kwartaal liep de nettowinst in Q1-2014 wel terug met 86 procent naar 125 miljoen dollar. Toch is er ook een lichtpuntje te bespeuren: omdat er sprake is van een kleine plus, boekte GM voor het 17e kwartaal op rij winst sinds de herstart na het bijna faillissement in 2009. Daarnaast steeg de omzet met 1 procent naar 37,41 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding