Dat meldt het Financieele Dagblad. Tesla heeft in het eerste kwartaal een operationele winst geboekt die een hoger was dan verwacht. Bovendien verwacht het bedrijf dat de brutomarges in de operationele automotive tak licht gaan stijgen in het huidige kwartaal.  Maar analist Efraim Levy van S&P Capital noemt deze vooruitzichten teleurstellend. Volgens hem hadden beleggers op meer gehoopt, zo meldt persbureau Reuters.
Tesla gaat dit jaar 850 miljoen dollar investeren in productie-uitbreiding en in ontwikkeling van nieuwe elektrische automodellen. Bovendien gaat men beginnen met de bouw van een grote fabriek voor lithium-ion accu’s. ‘Dit leidt ertoe dat Tesla over heel 2014 een negatieve kasstroom zal rapporteren’, aldus FD. De productie in de nieuwe grote fabriek start in 2017 en de fabriek moet in 2020 vol operationeel zijn. De locatie voor het bouwen van de fabriek is nog onbekend.
Tesla kondigde in februari aan dat men 1,6 miljard dollar op te halen via de uitgifte van converteerbare obligaties om de fabriek te financieren. Maar analisten voorspellen dat Tesla een kapitaalinjectie nodig heeft van ten minste vijf miljard dollar, aldus persbureau Reuters.  Beleggers reageerden ‘teleurgesteld’. Het aandeel Tesla is sinds midden februari, toen een recordhoogte werd bereikt, met meer dan twintig procent gedaald. (bron: FD)