Renault-Nissan had al veel eerder aangekondigd dat dat de bedoeling was maar heeft aan de effectuering verder geen ruchtbaarheid gegeven, volgens analisten om geen negatieve publiciteit op te wekken nu de politieke relaties met Rusland onder druk staan wegens de crisis in Oekraïne.

Een woordvoerder van Renault in Parijs heeft de transactie bevestigd maar hult zich verder volstrekt in stilzwijgen. Ook wordt niet openbaar gemaakt hoeveel geld met de transactie gemoeid is, hoewel dat in een later stadium waarschijnlijk wel uit het jaarverslag valt op te maken. Ook Nissan, dat eerder geen belang in Avtovaz had maar dat nu wel krijgt, geeft geen verdere toelichtingen.

Dat er verder geen ruchtbaarheid aan de zaak wordt gegeven, kan ook te maken hebben met het feit dat de Russische automarkt er momenteel een stuk slechter bij ligt dan toen Renault drie jaar geleden haar interesse voor Avtovaz aankondigde. De autogigant zelf heeft kort geleden moeten aankondigen dat het 13.000 banen gaat schrappen in haar Lada-fabriek in Togliatti op 1.000 kilometer van Moskou. Avtovaz heeft over vorig jaar ook een verlies van 161 miljoen moeten melden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding