JLR kon de omzet in de maanden april tot en met juni met bijna een kwart opvoeren en de winst ruim verdubbelen, wat ruim voldoende was om de zwaar tegenvallende resultaten van Tata Motors op de thuismarkt in India te compenseren.

Jaguar Land Rover draaide in deze periode een winst van nagenoeg 800 miljoen euro vergeleken bij 380 miljoen euro een jaar eerder. Tata Motors spreekt dan ook van ‘een grote vraag naar de nieuwe modellen, een groei in volume en een betere product- en geografische mix’ bij de succesvolle Britse autobouwer. JLR kan nog altijd flink profiteren van de sterk groeiende markt voor luxe auto’s en SUV’s in zowel Noord-Amerika als China. Om daar op in te blijven spelen, heeft het bedrijf de afgelopen tijd ook voor zo’n vijf miljard euro aan nieuwe investeringen in haar fabrieken in en rond Birmingham aangekondigd of inmiddels al gerealiseerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding