De verzender van mails krijgt niet alleen een vakantiemelding maar krijgt daarbij ook te horen dat zijn bericht automatisch is ‘gedeleted’ en dat de vermeende ontvanger er dus ook na de vakantie niet op zal reageren. Wel krijgt die verzender daarbij een mededeling wie eventueel als vervanger voor de vakantieganger kan optreden.

Daimler zegt dat het de optie aan zo’n 100.000 medewerkers heeft aangeboden. ‘’Onze werknemers moeten zich tijdens de vakantie kunnen ontspannen en geen emails hoeven te lezen of beantwoorden die met hun werk te maken hebben,” aldus bestuurslid Wilfried Porth die verantwoordelijk is voor personeelszaken. ‘’Met dit systeem komen ze na hun vakantie terug aan een leeg bureau en niet met een mailbox die volgepropt zit met allerlei berichten waar ze alsnog op moeten reageren. Wij denken dat dat een emotionele opluchting is.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding