De bouw van Kia Motors Mexico zal halverwege 2016 gereed moeten zijn. De fabriek krijgt een capaciteit van driehonderdduizend auto’s per jaar waarmee de wereldwijde productiecapaciteit van Kia op 3,4 miljoen eenheden komt, inclusief de productie in Korea en in de rest van de wereld. Kia is van plan een serie van (nog niet bevestigde) compacte modellen te gaan bouwen in de nieuwe fabriek. Het Koreaanse bedrijf investeert een miljard dollar in de fabriek die een hoge automatiseringsgraad zal krijgen en wordt gebouwd op een terrein van vijfhonderd hectare. Daarop komen ook van diverse toeleveringsbedrijven.    

In Mexico wordt grote groei in de verkoop van nieuwe auto’s verwacht. Bovendien is Mexico één van de laatste belangrijke markten op de wereld waar het merk niet wordt verkocht. Om de markt te kunnen betreden is het essentieel lokaal te produceren omdat Mexico zeer hoge invoertarieven vraagt voor importauto’s uit Korea. Bovendien staat Mexico bekend om zijn goedkope maar vakkundige personeel en zijn vrijehandelsovereenkomsten met ongeveer veertig landen, zoals de Nafta. Directeur Lee van Kia Motors Corporation zei dat Kia voornemens is ‘auto’s van wereldklassekwaliteit’ in Mexico te gaan bouwen. Hij verwacht dat de Kia-fabriek een grote bijdrage zal leveren aan de Mexicaanse economie, met name aan die in de staat Nuevo Léon.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding