Dit meldt The Financial Times op basis van een analyse die de Britse Moneysupermarket.com heeft gemaakt van de kosten van brandstof, onderhoud, verzekering, belasting en pechhulpverzekering voor vijf courante automodellen. De website concludeert dat de nieuwe Volkswagen Golf een kwart goedkoper te rijden is dan de vergelijkbare versie uit 2009.   

In het onderzoek vergeleek men de kosten van vijf en drie jaar oude benzine-auto’s met de nieuwe versies. Het ging om de Nissan Qashqai, VW Golf, Ford Fiesta, Vauxhall (Opel) Astra en BMW 320.

De besparingen komen in het algemeen door het lagere brandstofverbruik, het uitsparen van de 55 pond voor de Britse apk (MOT) en ook door de verzekering van de nieuwe modellen, want die was in alle vijf de gevallen goedkoper. Het brandstofverbruik was gebaseerd op een prijs van 1,30 pond per liter en een jaarkilometrage van ongeveer elfduizend kilometer.

In de berekeningen is overigens geen rekening gehouden met de afschrijving, de grootste kostenpost. De AA, de Britse ANWB, gaat uit van een gemiddelde waardedaling van een nieuwe auto van veertig procent in het eerste jaar en zestig procent in de eerste drie jaar. (bron: FT)