Verkoop opkrikken 

De premie kan daarbij oplopen tot rond de duizend euro. De regeling is al op 1 september ingegaan en blijft tot zeker eind dit jaar van kracht. Volgens premier Dmitry Medvedev ‘zal de subsidieregeling de verkoop van nieuwe auto’s flink op gaan krikken.’ Hij verwacht dat door de staatsbijdrage zeker 170.000 nieuwe auto’s meer verkocht kunnen worden.

Automarkt ingestort 

Rusland voerde, net als veel andere landen, voor het eerst een sloopregeling in bij het begin van de economische crisis. Nu de automarkt opnieuw is ingestort, met in juli bijvoorbeeld een daling van 25 procent vergeleken bij een jaar eerder, grijpt Moskou naar hetzelfde wapen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding