De door Pininfarina ontworpen Bluecar wordt tot  nu toe gebouwd in Italië maar Renault heeft nu een overeenkomst gesloten met de industriële groep Bolloré, het moederbedrijf van Bluecar. De productie is toegewezen aan Dieppe, de kleinste Franse fabriek van Renault die rond de driehonderd werknemers telt.

In het kader van de samenwerking zullen binnenkort ook de elektrische auto’s van Renault, de Zoe en de Twizy, aan het wagenpark van Bluecar in verschillende Franse steden waaronder Lyon en Bordeaux worden toegevoegd. Verder gaan Bluecar en Renault samen in het Technocentrum van de autobouwer nieuwe autootjes ontwikkelen, waaronder een Bluecar voor drie personen. Autolib is in 2011 van start gegaan in Parijs en telt momenteel tweeënhalf duizend voertuigen met vijfduizend oplaad- en oppikpunten. Bolloré is inmiddels ook met de leenauto’s begonnen in Londen en Minneapolis.