DAF Trucks Turkey Otomotiv Ticaret Limited ?irketi  zal op 1 december 2014 operationeel zijn. Turkije is één van de snelst groeiende bedrijfswagenmarkten buiten de EU. Naar verwachting zal het marktvolume volgend jaar stijgen naar 42 duizend zware trucks, vergeleken met dertigduizend in 2012. Die stijging is vooral te danken aan de invoering van de Euro6-emissiewetgeving in januari 2016.

Vorig jaar werden in Turkije zo’n zevenhonderd DAF trucks geregistreerd, goed voor een marktaandeel van 2,2 procent in het zware segment. Doelstelling voor de middellange termijn is een marktaandeel van ten minste zes procent. Om deze doelstelling te ondersteunen, streeft DAF ernaar binnen twee jaar het netwerk van verkoopdealers te verdubbelen van zes naar twaalf en het aantal servicepunten van vijftien naar achttien. "Turkije is een volwassen markt die een eigen DAF marketing- en verkooporganisatie rechtvaardigt", vindt Gregor van der Mark, directeur van de Turkse vestiging. "We bedanken distributeur Tirsan voor het vestigen van het merk DAF in Turkije over de afgelopen negentien jaar."

DAF Trucks is een dochteronderneming van Paccar in de VS, een van ’s werelds grootste fabrikanten van zware trucks. DAF realiseerde in 2013 in Europa een marktaandeel van zestien procent in de klasse boven 16 ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding