Volgens tijdschrift Manager Magazin komt het vermogen van Johanna Quandt, de weduwe van Herbert, en haar twee kinderen uit op 31 miljard euro. De familie Quandt heeft nog altijd 46,7 procent van de aandelen BMW in handen. De families Albrecht en Heister, deels eigenaren van de ook in ons land snel expanderende supermarkt Aldi, staan op afstand op de tweede plaats met 18,3 miljard euro. De derde plaats is weer voor een welgestelde uit de autowereld want die wordt ingenomen door Maria-Elisabeth Schaeffler en haar zoon van de gelijknamige grote leverancier van auto-onderdelen en -benodigdheden die samen een vermogen hebben van 17,6 miljard. Dat dergelijke berekeningen overigens vaak nogal arbitrair zijn, blijkt uit het feit dat de Schaefflers vorige maand juist bovenaan stonden op een lijst van Bilanz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding