VW en FAW hebben de afgelopen twintig jaar al samengewerkt op de Chinese markt. Daarnaast investeert de VW groep met een ander Chinees autobedrijf, SAIC, 100 miljoen in uitbreiding en verbetering van een testcircuit in het westen van het land.

Beide contracten werden getekend in de Kanselarij in Berlijn ter gelegenheid van een officieel bezoek van premier Li Keqiang aan Duitsland. Met FAW gaan de Duitsers de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in China, met name op het gebied van alternatieve rij-technologie, verder opvoeren. Daarmee kan de auto-industrie in dat land zich verder duurzaam ontwikkelen, onderstreepte bestuursvoorzitter prof. Dr. Martin Winterkorn van de VW Groep. 

De Volkswagen Groep is naar eigen zeggen één van de meest succesvolle bedrijven in de Chinese autowereld. In de eerste drie kwartalen van dit jaar verkocht het Duitse concern er samen met haar partners 2,7 miljoen nieuwe auto’s, dat is ruim 15 procent meer dan een jaar eerder. De groep beschikt over 17 productielocaties waarvan acht voor de bouw of assemblage van auto’s en de rest voor onderdelen. Onlangs is aangekondigd dt er nog een nieuwe fabriek in aanbouw wordt genomen in Changsha.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding