Daimler stapt als grootaandeelhouder uit Tesla en deed afstand van zijn aandeel van vier procent, met een marktwaarde van 613 miljoen euro. De samenwerking tussen beide bedrijven blijft evenwel bestaan, zo meldde Daimler woensdag.
Het partnerschap met Tesla is heel succesvol geweest en wordt ook gewoon voortgezet, aldus ceo Dieter Zetsche van Daimler. Het ontwikkelingswerk voor de B-Klasse Electric Drive zijn afgesloten maar de samenwerking met Tesla blijft. Daimler stapte in mei 2009 in Tesla met een aandeel van 9,1 procent maar verkocht kort daarna veertig procent van zijn aandeel door aan het staatsfonds Aabar van Abu Dhabi. Dat was nog voor de beursgang van Tesla, het bedrijf van de Amerikaan Elon Musk. Tesla heeft meegewerkt aan de elektrische Smart en aan de elektrische A-Klasse en B-Klasse. Het bedrijf zal ook onderdelen voor de aandrijving leveren. Voor Daimler is de deelneming in Tesla een succesverhaal geweest: in de afgelopen jaren heeft de koers van de aandelen zich verveelvoudigd.
De verkoop van zijn Tesla-aandelen levert Stuttgart zo’n 613 miljoen euro op. Het geld zal op operationeel gebied worden ingezet. (bron: dpa/automobilwoche)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding