De Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van een sterke verkoop in Noord-Amerika en veel vraag naar onderdelen. De omzet van Paccar steeg met vijftien procent naar 4,9 miljard dollar. Daarmee werd de hoogste omzet in een kwartaal ooit bereikt, zo meldt de onderneming. In Noord-Amerika werd een omzet behaald van 3,1 miljard dollar, tegen 2,5 miljard dollar een jaar eerder. In Europa bleef de omzet vrijwel gelijk op 1,1 miljard dollar. De omzet uit elders in de wereld ging licht omhoog naar 677 miljoen dollar.
Paccar profiteert met zijn merken Peterbilt en Kenworth in Noord-Amerika van de flink groeiende Amerikaanse economie, waardoor bedrijven hun vloot uitbreiden. Verder worden oudere modellen vervangen. Paccar denkt dat de verkoop van zware vrachtwagens in de Verenigde Staten en Canada dit jaar uitkomt tussen 245 duizend en 255 duizend voertuigen. Hier werd eerder een bandbreedte genoemd van 230 duizend tot 250 duizend trucks. Het bedrijf stelde zijn verwachting voor de Europese verkoop van zware vrachtwagens in 2014 juist naar beneden bij. De verkoop wordt nu geraamd op 210 duizend tot 220 duizend vrachtwagens. Eerder werd op een verkoop van 210 duizend tot 230 duizend trucks gerekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding