Dat gebeurde nadat FCA aankondigde om dochterbedrijf Ferrari af te splitsen en een deel van de aandelen daarvan afzonderlijk te noteren op de beurs van New York.

De aankondiging leidde vorige week woensdag tot een koerssprong van 13 procent voor de aandelen van FCA zelf. Donderdag zette Marchionne daarop een pakket opties om in 6,25 miljoen aandelen FCA en eenzelfde aantal in de al eerder afgesplitste industriële tak CNH Industrial waarvan Marchionne zelf ook weer bestuursvoorzitter is. Die aandelen kostten hem alles bij elkaar 83,6 miljoen euro. Precies een dag later verkocht hij dat pakket weer, wat hem 94,3 miljoen euro opleverde. FSA weigerde de financiële pers verdere informatie over de transacties te verstrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding