Met project RefuealCaterhamF1 hoopt het team met giften van 12,50 euro of meer van fans of bedrijven snel de drie miljoen euro bij elkaar te krijgen om alsnog te kunnen starten in de Grote Prijs van Abu Dhabi die over een kleine twee weken wordt gehouden. Het geld moet wel eind deze week binnen zijn omdat anders inschrijving niet meer mogelijk is.
Als één van de ‘rewards’ belooft Caterham de naam van de meest gulle gevers op de auto te zetten, wat dan wel verdacht veel weg heeft van de ouderwetse sponsoring. Andere geldschieters zouden voor een bezoekje aan de pits uitgenodigd kunnen worden. Bewindvoerder Finbarr O’Connell: ‘’We hopen het Caterham F1 team zo snel weer op de baan te krijgen, eerst in Abu Dhabi maar dat is wat ons betreft alleen maar het begin. Eén van de meest innovatieve oplossingen is dan crowdfunding.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding