De aanhoudende misère in een aantal Europese landen en het instorten van de autoverkopen in Rusland spelen de Britse autofabrieken danig parten. De Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT constateert daarom dat de eerdere raming van 1,59 miljoen nieuw-gebouwde auto’s in heel 2014 waarschijnlijk niet meer gehaald zal worden. Over tien maanden staat de teller nu op 1,28 miljoen, iets minder dan over dezelfde periode in 2013. De terugval doet zich echter pas de laatste drie maanden voor en speelt dus nog maar een beperkte rol in het jaarcijfer. ‘’De Britse autobouw-sector bevindt zich nog steeds in een sterke positie ondanks de toenemende onzekerheid over de economische ontwikkelingen in de wereld,” denkt directeur Mike Hawes van de SMMT desalniettemin.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding