Aanvankelijk was de doelstelling 15.000 verkopen in 2018. Bentley verkocht vorig jaar wereldwijd 10.120 auto’s.

Volgens Dürheimer ligt Bentley nog altijd op koers om van 2014 een nieuw recordjaar te maken. De verkopen worden onder meer gestuwd door de recente lancering van nieuwe modellen, waaronder de V8 versie van de Flying Spur. Het 95-jarige Bentley vestigde vorig jaar een record met het noteren van 11.000 bestellingen.

De Britten overwegen overigens om meer nieuwe modellen aan het gamma toe te voegen, waaronder een SUV. Die zal worden gebaseerd op de jongste Audi Q7 en wordt o.a. leverbaar in stekkerhybride uitvoering met een V6 motor als basisunit. Het is de bedoeling dat de SUV begin 2016 op de markt komt.

De honger van Dürheimer naar meer modellen is daarmee nog niet gestild. Als het aan hem ligt, zal het gamma na 2016 worden uitgebreid met een relatief betaalbare sportwagen. Daarmee wil hij klanten weglokken bij het kwakkelende Aston Martin en bij Jaguar, dat geen plannen heeft voor een opvolger voor de XK. De onlangs op de autotentoonstelling van Los Angeles getoonde Grand Convertible is te veel een nicheproduct om Bentley aan een jaarafzet van 20.000 auto’s te helpen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding