Geely wijt dat aan de plotselinge scherpe val van de koers van de Russische roebel maar ook aan een verzwakkende vraag in China zelf en elders in de wereld. De winstwaarschuwing leidde er toe dat de koers van Geely op de effectenbeurs van Hong Kong met 19 procent kelderde.

Geely meldde over de eerste jaarhelft al een fors lagere omzet dan een jaar eerder. Over de eerste tien maanden van dit jaar kwamen de verkopen bijna een vijfde lager uit dan in 2013. Bovendien kon het bedrijf slechts 52.000 auto’s exporteren, een daling op jaarbasis met bijna de helft. In de Chinese autowereld wordt nu gefluisterd dat de problemen bij Geely wel eens veel ernstiger kunnen zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Het Chinese bedrijf is behalve van Volvo Cars ook eigenaar van de fabrikant van Londense taxi’s Manganese Bronze. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding