Uiteindelijk kwam de slotkoers gisteren 29 procent lager uit terwijl halverwege de dag een koersval van bijna 50 procent werd genoteerd.

BYD, waar de bekende Amerikaanse investeerder Warren Buffett een flink belang in heeft, zegt zelf geen idee te hebben wat de reden kan zijn voor de heftige koersbeweging. Een woordvoerster van het bedrijf ontkende geruchten dat de zware daling van de Russische roebel gevolgen zou hebben voor de onderneming. ‘’Wat we op dit moment weten is dat de productie en de activiteiten van ons bedrijf op een normaal manier doordraaien. Wij weten ook niet van grote aandeelhouders die hun stukken opeens in de verkoop hebben gegooid, laat staan dat mijnheer Buffett het vertrouwen in ons heeft verloren.” De woordvoerster ontkende ook geruchten dat er iets aan de hand zou zijn met bestuursvoorzitter Wang Chuanfu, één van de rijkste mensen in China. Vast staat echter wel dat BYD een aantal moeilijke maanden achter de rug heeft, met verlies in zeven van de tien laatste kwartalen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding