VW nog dit jaar over grens 600.000 medewerkers

Het VW-concern zal dit jaar duizenden nieuwe banen creëren en daarmee zal de grens van zeshonderd duizend medewerkers nog dit jaar worden overschreden.

Dit zei OR-voorzitter Bernd Osterloh. De Volkswagen Groep is de grootste private werkgever in Duitsland met 594 duizend medewerkers wereldwijd (stand november 2014). Daarvan werken er 271 duizend in Duitsland.  "Alleen in Duitsland hebben we in het afgelopen jaar zestienduizend arbeidsplaatsen gecreëerd", aldus Osterloh.  Ook in het eerste kwartaal van 2015 zal Volkswagen alle uitzendkrachten die de wettelijk maximale termijn van drie jaar voor het bedrijf werken, voor vast aannemen. Het gaat om ruim vijfhonderd mensen.  

Een woordvoerder van Volkswagen heeft gezegd dat het concern sinds 2007 ongeveer 144 duizend extra arbeidsplaatsen heeft gecreëerd, waarvan 55 duizend in Duitsland.  Het door Osterloh genoemde aantal van zeshonderd duizend is een magische grens. Want er zijn op de wereld maar heel weinig bedrijven die zo veel medewerkers hebben.
BMW Group heeft vandaag bekendgemaakt dat er duizenden nieuwe banen zullen ontstaan. De OR-voorzitter Manfred Schoch zei dat de goed gevulde orderportefeuille het aantal aanstellingen opjaagt tot ongekende hoogte: "Terwijl andere bedrijven mensen ontslaan zullen wij in Duitsland vijfduizend mensen aanstellen dit jaar." Dit is het grootste aantal in de geschiedenis van BMW. Een woordvoerder van BMW wilde het aantal van vijfduizend niet bevestigen maar hij sprak wel over  ‘meerdere duizenden vaste aanstellingen, waaronder ook uitzendkrachten’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW nog dit jaar over grens 600.000 medewerkers - Automobielmanagement.nl

VW nog dit jaar over grens 600.000 medewerkers

Het VW-concern zal dit jaar duizenden nieuwe banen creëren en daarmee zal de grens van zeshonderd duizend medewerkers nog dit jaar worden overschreden.

Dit zei OR-voorzitter Bernd Osterloh. De Volkswagen Groep is de grootste private werkgever in Duitsland met 594 duizend medewerkers wereldwijd (stand november 2014). Daarvan werken er 271 duizend in Duitsland.  "Alleen in Duitsland hebben we in het afgelopen jaar zestienduizend arbeidsplaatsen gecreëerd", aldus Osterloh.  Ook in het eerste kwartaal van 2015 zal Volkswagen alle uitzendkrachten die de wettelijk maximale termijn van drie jaar voor het bedrijf werken, voor vast aannemen. Het gaat om ruim vijfhonderd mensen.  

Een woordvoerder van Volkswagen heeft gezegd dat het concern sinds 2007 ongeveer 144 duizend extra arbeidsplaatsen heeft gecreëerd, waarvan 55 duizend in Duitsland.  Het door Osterloh genoemde aantal van zeshonderd duizend is een magische grens. Want er zijn op de wereld maar heel weinig bedrijven die zo veel medewerkers hebben.
BMW Group heeft vandaag bekendgemaakt dat er duizenden nieuwe banen zullen ontstaan. De OR-voorzitter Manfred Schoch zei dat de goed gevulde orderportefeuille het aantal aanstellingen opjaagt tot ongekende hoogte: "Terwijl andere bedrijven mensen ontslaan zullen wij in Duitsland vijfduizend mensen aanstellen dit jaar." Dit is het grootste aantal in de geschiedenis van BMW. Een woordvoerder van BMW wilde het aantal van vijfduizend niet bevestigen maar hij sprak wel over  ‘meerdere duizenden vaste aanstellingen, waaronder ook uitzendkrachten’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding