Bratzel benadrukt met name dat Winterkorn niet de unanieme steun heeft gekregen van het zes man sterke directiecomité. Eén lid, Piëch, stemde immers tegen de steunverklaring. "Om goed te kunnen functioneren, moet Winterkorn de volledige steun hebben en niet slechts een gedeelte." Een andere auto-deskundige, professor Ferdinand Dudenhöffer, noemt de door Winterkorn binnengehaalde verlenging van zijn contract na 2016 ‘slechts een etappe.’ "De verklaring is een signaal om de rust binnen het concern terug te laten keren. Hoe het op middellange termijn afloopt, moeten we echter nog maar afwachten." Dudenhöffer benadrukt daarbij dat de contractsverlenging nog niet op papier staat. "Het is alleen maar een intentieverklaring."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding