Michelin stelt bovendien de verwachtingen voor 2015 naar boven bij vanwege die lage eurokoers en de gedaalde prijzen voor grondstoffen. 

Zoals gebruikelijk voor Franse bedrijven werden de winstcijfers nog niet bekend gemaakt. Wel deelde het bedrijf mee dat de omzet in volume afgelopen kwartaal 1,5 procent hoger lag dan in 2014. Dat is wat banden voor personenauto’s betreft geheel te danken aan de hogere productie van nieuwe auto’s want op de vervangingsmarkt liep de omzet in volume met twee procent terug. Bij vrachtauto’s daalde het volume zowel voor nieuw als vervanging. Dankzij de goede financiële cijfers sprong de beurskoers van Michelin in Parijs omhoog naar het hoogste niveau sinds de zomer van 2007.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding