Dat betekent dat de 352 personeelsleden op straat staan. De vakbonden hopen nog op een doorstart en hebben die optie ter tafel gebracht tijdens een bijzonder overleg van de ondernemingsraad.

Het voortbestaan van de fabriek in Oevel stond al maanden op het spel. Enige maanden geleden vroeg en kreeg het bedrijf uitstel van betaling, maar dat loopt in september af. Gesprekken over een mogelijke overname zijn op niets uitgelopen.

Het bedrijf is een dochteronderneming van het Nederlandse Bosal, dat wereldwijd beschikt over 34 fabrieken (met 5.500 werknemers) en zijn hoofdkantoor heeft in Lummen – België. Bosal levert uitlaten voor eerste montage en de vervangingsmarkt en produceert daarnaast trekhaken, dakdragers, krikken en ander gereedschap. Verder speelt de onderneming naar eigen zeggen een leidende rol in de productie van technisch hoogwaardige katalysatoren. Een woordvoerder van Bosal stelde al eerder dat de gebeurtenissen bij Bosal Benelux in Oevel geen invloed hebben op de andere activiteiten van Bosal in Lummen of in de rest van de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding