Nederland zit met 22 procent hogere verkopen in de top van de middelmoot. Over de periode januari tot september komt de groei op de vaderlandse markt echter nog niet verder dan vijf procent.

Alle grote automarkten hebben afgelopen maand uitstekende prestaties laten zien, met 23 procent groei in Spanje, rond de 10 procent in Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië en ruim zes procent toename op de grootste nationale automarkt Duitsland. Uitschieters zijn kleinere landen als Cyprus, Slowakije en ook Ierland. De enige min op de lijst van autokoepel Acea staat nu nog bij Estland waar twee procent minder auto’s werden verkocht. Over de eerste acht maanden gezien staan alleen Finland, Oostenrijk en Luxemburg nog in de min.

De merkenlijst wordt overtuigend aangevoerd door Jeep dat over de periode tot en met augustus 176 procent meer auto’s aan de man wist te brengen. Ook goed uit de bus komen onder meer Jaguar en Land Rover, Mini, Porsche, Smart en Lexus. Tot de weinige merken met gedaalde verkopen behoren Lancia/Chrysler en DS.