VW: CO2 schandaal is geen schandaal

Het CO2 schandaal waarmee Volkswagen onlangs na Dieselgate opnieuw in de pers kwam, blijkt geen schandaal te zijn.

Volgens VW voldoen vrijwel alle betrokken modellen wel aan de CO2-gegevens die oorspronkelijk waren opgegeven. "Dat betekent dat deze auto’s zonder enige beperking verkocht kunnen worden," aldus een verklaring uit Wolfsburg. Tijdens intensieve interne controles is slechts bij negen model-varianten, samen goed voor niet meer dan 36.000 auto’s per jaar, een beperkte afwijking van het brandstofverbruik geconstateerd. "De verdenking dat het brandstofverbruik illegaal was veranderd is niet bevestigd." Volkswagen acht het daarom ook niet meer nodig geld opzij te leggen om de potentiele CO2 problemen op te lossen.

De raad van commissarissen van Volkswagen ag heeft verder tijdens haar laatste vergadering van dit jaar het bestuur verder opgevuld. Dr Karlheinz Blessing (58) is benoemd tot directeur Human Resources en Organization. Blessing is momenteel directeur bij staalbedrijf Dillinger Hütte/Saarstahl en werkte voorheen onder meer voor de machtige vakbond IG Metall. Hij komt al per 1 januari over naar VW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW: CO2 schandaal is geen schandaal - Automobielmanagement.nl

VW: CO2 schandaal is geen schandaal

Het CO2 schandaal waarmee Volkswagen onlangs na Dieselgate opnieuw in de pers kwam, blijkt geen schandaal te zijn.

Volgens VW voldoen vrijwel alle betrokken modellen wel aan de CO2-gegevens die oorspronkelijk waren opgegeven. "Dat betekent dat deze auto’s zonder enige beperking verkocht kunnen worden," aldus een verklaring uit Wolfsburg. Tijdens intensieve interne controles is slechts bij negen model-varianten, samen goed voor niet meer dan 36.000 auto’s per jaar, een beperkte afwijking van het brandstofverbruik geconstateerd. "De verdenking dat het brandstofverbruik illegaal was veranderd is niet bevestigd." Volkswagen acht het daarom ook niet meer nodig geld opzij te leggen om de potentiele CO2 problemen op te lossen.

De raad van commissarissen van Volkswagen ag heeft verder tijdens haar laatste vergadering van dit jaar het bestuur verder opgevuld. Dr Karlheinz Blessing (58) is benoemd tot directeur Human Resources en Organization. Blessing is momenteel directeur bij staalbedrijf Dillinger Hütte/Saarstahl en werkte voorheen onder meer voor de machtige vakbond IG Metall. Hij komt al per 1 januari over naar VW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding