Duitse justitie onderzoekt rol Bosch in dieselgate

De officier van justitie in Stuttgart heeft bevestigd dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de rol van Bosch bij het dieselschandaal rond Volkswagen.

Justitie wil weten of werknemers van Bosch Volkswagen AG hebben geholpen om te sjoemelen met de emissie-software. De software zelf is en wordt ook door Bosch geleverd.

De blik is specifiek gericht op managers bij de toeleverancier waarbij tot nu toe echter nog geen individuele werknemers in beeld zijn, aldus een woordvoerder van de officier van justitie in Stuttgart. "In de nasleep van de emissiezaak bij Volkswagen hebben we vastgesteld dat iemand die software moet hebben gemaakt. Het was duidelijk welk bedrijf toen in beeld kwam." Een woordvoerder van Bosch wil alleen kwijt ‘dat we samenwerken met de autoriteiten.’ Ook in de Verenigde Staten hebben de autoriteiten én door het schandaal getroffen autobezitters Bosch en haar rol in dieselgate in het vizier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse justitie onderzoekt rol Bosch in dieselgate - Automobielmanagement.nl

Duitse justitie onderzoekt rol Bosch in dieselgate

De officier van justitie in Stuttgart heeft bevestigd dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de rol van Bosch bij het dieselschandaal rond Volkswagen.

Justitie wil weten of werknemers van Bosch Volkswagen AG hebben geholpen om te sjoemelen met de emissie-software. De software zelf is en wordt ook door Bosch geleverd.

De blik is specifiek gericht op managers bij de toeleverancier waarbij tot nu toe echter nog geen individuele werknemers in beeld zijn, aldus een woordvoerder van de officier van justitie in Stuttgart. "In de nasleep van de emissiezaak bij Volkswagen hebben we vastgesteld dat iemand die software moet hebben gemaakt. Het was duidelijk welk bedrijf toen in beeld kwam." Een woordvoerder van Bosch wil alleen kwijt ‘dat we samenwerken met de autoriteiten.’ Ook in de Verenigde Staten hebben de autoriteiten én door het schandaal getroffen autobezitters Bosch en haar rol in dieselgate in het vizier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding