VW-baas Winterkorn nog volledig doorbetaald in 2016

Martin Winterkorn mag dan wegens het dieselschandaal zijn opgestapt als ceo van Volkswagen AG, hij blijft toch nog tot eind 2016 als volledig betaald op de loonlijst staan.

In dit rampjaar voor VW zelf ontvangt de gesjeesde topman naar schatting 15 miljoen aan salaris en bonussen terwijl er voor volgend jaar ook een flink bedrag voor hem op de loonlijst zal staan. Daarnaast heeft Winterkorn, die inmiddels 68 is, in de bijna negen jaar dat hij in Wolfsburg aan de top stond ook nog eens een pensioenpot van 28,6 miljoen euro opgebouwd die hij na zijn officiële ontslag op 31 december volgend jaar ongehinderd kan meenemen. Analisten schatten inmiddels dat het dieselschandaal VW alles bij elkaar meer dan dertig miljard euro kan gaan kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Absurditeit ten top. Het zou beter geweest zijn dit geld aan gedupeerden en de medew. aan de productieband te besteden. Met dergelijk gedrag prijst VW Zich naar mijn mening uit de markt. Een voorbeeld van immoreel graaien en al helemaal op zo n leeftijd. Hoe moet dat pensioen opeten? ????

Geplaatst door: H. Warmenhoven op

Zeg: 8,5 miljoen aan huis en sportauto, stel dan dat je 88 jaar gaat worden, dat is 1 miljoen per jaar buiten de bonussen van 2016. Inderdaad de gedupeerde VW rijder heeft het nakijken…

Geplaatst door: Lex Schoutens op
VW-baas Winterkorn nog volledig doorbetaald in 2016 - Automobielmanagement.nl

VW-baas Winterkorn nog volledig doorbetaald in 2016

Martin Winterkorn mag dan wegens het dieselschandaal zijn opgestapt als ceo van Volkswagen AG, hij blijft toch nog tot eind 2016 als volledig betaald op de loonlijst staan.

In dit rampjaar voor VW zelf ontvangt de gesjeesde topman naar schatting 15 miljoen aan salaris en bonussen terwijl er voor volgend jaar ook een flink bedrag voor hem op de loonlijst zal staan. Daarnaast heeft Winterkorn, die inmiddels 68 is, in de bijna negen jaar dat hij in Wolfsburg aan de top stond ook nog eens een pensioenpot van 28,6 miljoen euro opgebouwd die hij na zijn officiële ontslag op 31 december volgend jaar ongehinderd kan meenemen. Analisten schatten inmiddels dat het dieselschandaal VW alles bij elkaar meer dan dertig miljard euro kan gaan kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Absurditeit ten top. Het zou beter geweest zijn dit geld aan gedupeerden en de medew. aan de productieband te besteden. Met dergelijk gedrag prijst VW Zich naar mijn mening uit de markt. Een voorbeeld van immoreel graaien en al helemaal op zo n leeftijd. Hoe moet dat pensioen opeten? ????

Geplaatst door: H. Warmenhoven op

Zeg: 8,5 miljoen aan huis en sportauto, stel dan dat je 88 jaar gaat worden, dat is 1 miljoen per jaar buiten de bonussen van 2016. Inderdaad de gedupeerde VW rijder heeft het nakijken…

Geplaatst door: Lex Schoutens op