Belgen slepen VW-importeur voor de rechter

Een aantal gedupeerden van het dieselschandaal sleept de Belgische VW-importeur en dealer d’Ieteren nu al voor de rechter. D’Ieteren moet op 8 januari als gedaagde voor de rechtbank van koophandel in Brussel verschijnen, meldt De Morgen.

"Alle dealers moeten zich houden aan het burgerlijk wetboek. Bijgevolg staan ze in voor verborgen gebreken," zegt Herman Van Maldeghem, advocaat van de gedupeerden. Het wetboek schrijft voor dat gedupeerde kopers de keuze hebben om ofwel het gekochte item terug te geven en de prijs terug te vorderen, ofwel om het te houden en een gedeelte van de prijs te doen terugbetalen. Advocaat Van Maldeghem mag nog niet veel kwijt over zijn zaken, zegt hij. Hij bevestigt wel dat het gaat om cliënten van over heel Vlaanderen. Ze eisen elk enkele duizenden euro’s. "Er ligt trouwens nog een reeks dossiers klaar", zegt hij tegenover de Belgische krant.

Het Gentse advocatenkantoor Cassier & Van Maldeghem bereidt inmiddels een groepsvordering voor namens zo’n 3.000 Belgische VW-bezitters. Zij vrezen onder meer dat hun wagen bij doorverkoop minder waard zal zijn door het dieselschandaal, en willen een tegemoetkoming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgen slepen VW-importeur voor de rechter - Automobielmanagement.nl

Belgen slepen VW-importeur voor de rechter

Een aantal gedupeerden van het dieselschandaal sleept de Belgische VW-importeur en dealer d’Ieteren nu al voor de rechter. D’Ieteren moet op 8 januari als gedaagde voor de rechtbank van koophandel in Brussel verschijnen, meldt De Morgen.

"Alle dealers moeten zich houden aan het burgerlijk wetboek. Bijgevolg staan ze in voor verborgen gebreken," zegt Herman Van Maldeghem, advocaat van de gedupeerden. Het wetboek schrijft voor dat gedupeerde kopers de keuze hebben om ofwel het gekochte item terug te geven en de prijs terug te vorderen, ofwel om het te houden en een gedeelte van de prijs te doen terugbetalen. Advocaat Van Maldeghem mag nog niet veel kwijt over zijn zaken, zegt hij. Hij bevestigt wel dat het gaat om cliënten van over heel Vlaanderen. Ze eisen elk enkele duizenden euro’s. "Er ligt trouwens nog een reeks dossiers klaar", zegt hij tegenover de Belgische krant.

Het Gentse advocatenkantoor Cassier & Van Maldeghem bereidt inmiddels een groepsvordering voor namens zo’n 3.000 Belgische VW-bezitters. Zij vrezen onder meer dat hun wagen bij doorverkoop minder waard zal zijn door het dieselschandaal, en willen een tegemoetkoming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding